Kunne du godt tænke dig at teste dig selv og din livskvalitet? 

Jeg tester jævnlig mig selv. Det er en nem øvelse, du kan gøre på dig selv, og så er den helt gratis og kan gøres over alt.

Vores livskvalitet kan let måles, ved at gå ind og måle på vores følelser. Vores følelser afspejler, hvordan vi har det. Har du det godt = gode følelser. Har du det skidt = dårlige følelser.

Alle har lige mange følelser, og vi kan rumme dem alle sammen (også selvom de stolte mænd nok kan have lidt sværere med at beskrive dem nogle gange). 

Jeg har den simpeløvelse til dig her ✍🏼:

Tag et stykke papir og noget at skrive med foran dig. Sæt så 10 min af til at skrive ALLE de følelser ned, som du har haft på det seneste (f.eks. seneste uge, seneste måned). Vær nu ærlig over for dig selv her. Det er virkelig hver og en af følelserne, som skal med her. Du kan f.eks have følt dig: stresset, glad, munter, pinlig, taknemmelig, ked af det, rasende, nervøs, træt, spændt, energisk, sikker, usikker, osv. Det er alle følelserne, som skal skrives ned. 

Når du så føler, at nu har du skrevet dem alle ned, så kan du lige tjekke listen igennem og se, om du har fået alle følelserne med. Når du mener, at du har det, så kigger du på, hvilke følelser, det egentlig er, du har fået skrevet ned. Hvornår har du følt den følelse? Hvad fik dig til at føle sådan? Er der primært positive følelser inden for den seneste periode, eller primært negative følelser? Hvad kan du i den næste uge gøre for, at du får endnu flere gode følelser? 

Husk, at du er herren over dig selv, dit liv og dine følelser, altså din livskvalitet. Det er ene og alene op til dig og dit ansvar, at du har det godt. Lige så snart at du giver det ansvar fra dig, har du tabt. Sørg for at se dig selv i øjnene og tage ansvar for din egen livskvalitet. 

Denne øvelse kan laves lige så tit, du har lyst til. Den er nem og simpelt til at reflektere, hvordan du egentlig går og har det, og kan danne et billede af din livskvalitet. 

Som sagt bruger jeg den tit på mig selv, og derfor anbefaler jeg den også til dig.

Xoxo Thalia 💙